Adem Yılmaz
1998 Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu, aynı yıl Galatasaray Üniversitesinde yüksek lisans çalışmaları yaptı. 2001 Ocak -2003 Aralık arasında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanı danışmanı olarak görev yaptı. 2003 Aralık- 2004 Haziran vatani görevini tamamladıktan hemen sonra 15 yıldır THY ana markada çeşitli kademelerde -Proje Koordinasyon Müdürü (2007-2008), Ar&Ge ve Proje Koordinasyon Müdürü (2008-2016). 2016 Ocaktan beri Türk Havayolları “Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı” olarak görev yapmaktadır.
İnovasyon Yönetimi, Kurumsal İnovasyon ekosistemi kurulumu, Ar&Ge, İnovasyon, Stratejik Planlama, Havacılık, Değişim Yönetimi ve Proje Yönetimi konularında deneyimli üst yönetici olan Adem Yılmaz inovasyon ve girişimcilik ekosisteminde aktif görevler üstlenmekte çeşitli yarışmalarında bilgi ve deneyimini juri üyeliği ve benzeri konferanslarda konuşmalar yoluyla paylaşmaktadır.
Burak Yaman
Burak Yaman, Eczacıbaşı Holding'de inovasyon ve girişimcilik yöneticisidir. Eczacıbaşı'na katılmadan önce, girişimcilere Kolayik, Botanalytics, Youthall, Viravira ve Akaunting gibi sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji tabanlı girişimler kurma konusunda yardımcı olan KWORKS'ün (eski adıyla Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi) kurucu koordinatörü olarak çalıştı. Ayrıca ekosistemde müşteri gelişimini ve Lean Startup metodolojilerini destekleyen Yalın Girişim Atölyesi'nin kurucu ortağıdır. Ayrıca, endüstri odaklı girişim hızlandırıcı programlardan oluşan küresel bir ağ olan Startupbootcamp Istanbul'da koordinatör olarak görev yapmıştır. Yaman, atölye çalışmaları, konuşmalar ve ağ oluşturma etkinlikleri dahil olmak üzere çeşitli start-up etkinlikleri düzenliyor. Yaman ayrıca 2012 yılında teknoloji girişimcileri için çevrimiçi bir eşleştirme platformu olan Venturro.com'u kurmuştur. Venturro'yu kurmadan önce Senkron Organizasyon adlı bir etkinlik organizasyon şirketinin kurucu üyesiydi.
Yaman, NovoEd'den (eski adıyla Venture Lab) Teknoloji Girişimcilik ve İleri Girişimcilik konusunda birçok kurs almıştır, İşletme mezunu olan Yaman İK Danışmanlığı alanında master derecesine sahiptir. Ayrıca sertifikalı Lean Launchpad® Eğitimcisi olarak dersler vermektedir. Yaman, growth hacking*, yazılım geliştirme, müşteri geliştirme ve iş geliştirmeye odaklanıyor ve ayrıca çeşitli hızlandırıcı ve melek ağları için danışman olarak görev yapıyor.
Deniz Daştan
2011 yılından itibaren Türk Hava Yollarında çalışan Deniz Daştan, Nisan 2017- Aralık 2019 arasında Kalite Yönetim ve Geliştirme Müdürü olarak görev almıştır. 2020 Ocak ayı itibariyle Türk Hava Yollarındaki görevine Kurumsal Sürdürülebilirlik Müdürü olarak devam etmektedir. Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesinde İşletme Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. Türk Hava Yollarının Kurumsal Sürdürülebilirlik Yönetimi Stratejisi doğrultusunda sürdürülebilirlik çalışmalarının yürütülmesi ve değişen şartlara göre geliştirilmesinden sorumludur.
Fırat Emsen
İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur.
Profesyonel iş hayatına 1998 yılında kendi şirketi olan EMSEN Mühendislik Ltd. Şti.’de başlamış, 2009 yılından itibaren de MNG Esmaş Elektro Sistemler şirketinde devam etmiştir. Son olarak, MNG Esmaş’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldıktan sonra, 25 Eylül 2019 tarihinden bu yana, İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş. bünyesinde “Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı” ünvanıyla göreve başlamıştır. Sn. Fırat EMSEN gerek yurt içi gerek ise yurtdışı bir çok üst ve altyapı projesinde başarı ile görev yapmıştır.
Gülin Yücel
Gülin Yücel Amerikan Robert Lisesi’ni 1988’de, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1992 senesinde bitirdikten sonra, 1993-1994 İngiltere Londra’daki CASS, City Üniversitesi’nden M.B.A. derecesi almıştır.
İş hayatına IBM şirketinde başlamış ve yaklaşık 20 sene çalışmıştır. Perakende, sigorta, üretim, otomotiv, enerji, bankacılık olmak üzere farklı sektörlerde uzmanlık geliştirmiş, iş danışmanlığı, e-iş, CRM, ERP ve diğer büyük ölçekli hizmet projesinde çalışmıştır. IBM Küresel Hizmetler Şirketi’nin yapılandırılmasında yönetici olarak rol almıştır. Son olarak da IBM’de, 3000’in üzerinde kurumsal müşteriye hizmet veren dijital satış kanalını yönetmiştir.
Sonrasında Pronet Şirketi’nde Genel Müdür olarak geçiş yapmış; 1500 üzeri çalışanı ve 150,000 üzeri müşterisi ile elektronik güvenlik alanında hizmet veren kurumun uzun vadeye yayılan değişim planını da yönetmiştir.
Gülin Yücel, International Society of Sustainability Professionals (ISSP) Organizasyonun çalışmalarını tamamlamıştır ve sürdürülebilirlik profesyoneli sertifikası sahibidir. 2014 senesinden bu yana sürdürülebilirlik danışmanlığı yapmakta; bu konunun gelişmesi için yazar, konuşmacı olarak farklı platformlarda destek vermektedir. 2012-2019 arası Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yüksek lisans programlarında okutmanlık yaptıktan sonra 2019 itibarıyla Sabancı Üniversitesi’de ve 2016’dan beri Boğaziçi Üniversitesi’nde okutmanlık yapmaktadır.
Prod. Dr. Lütfihak Alpkan
Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Alpkan, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ve 1997 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında yüksek lisans dereceleri aldı. 2000 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında doktorasını tamamladı. Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsan Kaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik faaliyetlerini sürdüren Alpkan; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi idari görevler de üstlenmiş olup, İTÜ Rektör Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Alpkan, 2004’te Yönetim ve Organizasyon alanında “doçent” ve 2009’da “profesör” unvanını aldı. Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği kurucu Başkan Yardımcısı ve International Strategic Management Conference’ın Başkanı olan Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Melih Mengü
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan Melih Mengü, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesinde, İşletme Finansı bölümünde tamamladı. Finansal analist olarak iş hayatına giren Mengü, yaklaşık 20 yılı Romanya ve Azerbaycan’da olmak üzere UniCredit Bank (İtalya), HypoVereins Bank( Almanya), Pasha Bank (Azerbeycan), Yapı Kredi Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Demir Leasing gibi banka ve dünyaca tanınmış büyük finans ve leasing şirketlerinde kurumsal bankacılık, leasing, factoring, proje finansmanı, IPO, M&A vb alanlardaki kurumlarda Yönetim Kurulu Üyelikleri, CEO ve üst düzey yöneticilik yaptı. Türkiye, Azerbeycan ve Romanya’daki Meclis, Bakanlıklar, Merkez Bankaları, Avrupa Konseyi ile Dünya Bankası (IBRD), EBRD, IFC, DEG, FMO, ve İhracat Kredisi Kuruluşları ile birlikte projeler yürüttü. Yanısıra Romanya ve Azerbaycan’daki Bankacılık dışı Finansal Kuruluşlar Kanunu ve meslek örgütlerinin kurulması ve büyümesinde aktif rol aldı. Daha sonra havacılık sektörüne İGA Havalimanları İşletmesi’nde İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı olarak adım atan Mengü, İstanbul Havalimanı destek bölgesi, Ticari İşler (Alan Kiralama, Duty Free, Yeme İçme Alanları, Otopark İşletmesi) ,Havalimanı Şehri İGA İştiraklerinin Yönetimi, THY ile ilgili aktivitelerin koordinasyonu ve Proje Yönetimi gibi görevlerin sorumluluğunu üstlendi. Mengü, halen İGA’da CEO Danışmanlığı görevini yürütmektedir.
M. Nurullah Cücük
İş hayatına 1996 yılında telekom sektöründe teknisyen olarak başlayıp, akabinde peysaj, öğretmenlik, ilaç, gıda ve kimya sektöründe satınalma ve lojistik, 2011 yılında Thy’de satınalma, 2016 yılı itibarı ile Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanlığı altında Kurumsal Proje Koordinasyon Müdürü olarak görev almakta olup, Ortaklık projelerinin raporlanması, koordinasyonu, kurum içinden gelen önerilerin projelendirilmesi, dış paydaşlarla, üniversitelerle inovatif projeler geliştirme, küresel çapta havacılık sektöründeki yeniliklerin şirkete entegre edilmesi görevlerini yürütmektedir.
Olgay Demirci
İlk ve orta öğrenimini Bodrum’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, üniversite eğitimini 2004 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü ve 2010 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi diplomalarını aldı. Sürekli eğitim düşüncesiyle halen Okan Üniversitesi MBA Programını tamamladı.
Eğitiminin bir parçası ise uzmanlaşma amacıyla 2002 yılında tamamlayarak aldığı Microsoft “System Engineering”, “Database Administration” ve “Solution Developer” Eğitimleri ve Sertifikalarıdır.
Profesyonel iş hayatında ilk adımlarını çok genç yaşta 2000’li yılların başında o dönemin yeni teknolojilerinden olan “Bilgisayarlı Muhasebe” sistemlerinin kurulum ve destek hizmetleri alanında freelance olarak atmıştır.
2002 yılında Ofis Bilgisayar’da “ERP Proje Sorumlusu” oldu. Bu şirketin ardından Tübitak Teknopark bölgesinde Aqvila Software’de 10 yıl “Proje ve İş Geliştirme Departman Müdürü” olarak çalıştı.
Bu süreçte Türkiye’nin orta ve büyük ölçekli ağırlıklı inşaat sektörü olmak üzere, endüstriyel üretim, tekstil, perakende satış sektörlerinde 100’den fazla ERP Projesinin implemantasyon çalışmalarını, 500 den fazla firmada da ERP Satış Öncesi Sistem Analiz çalışmalarını yönetti.
2012 Yılında Türkiye’nin en büyük 5 inşaat firmasından birisi olan “Polimeks Holding” ve operasyonları 3 kıtaya yayılmış olan tüm grup şirketlerine “ERP Grup Müdürü” olarak geçti.
Polimeks Holding’te başarılı ERP Projelerinde milyon dolarlık projelerin tüm teknik ve finansal süreçlerinin hatasız işletilmesini ekibi ile birlikte sağladı.
2015 Yılında Türkiye’nin en büyük inşaat projesini yapan IGA (Istanbul Grand Airport) Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesinde “İş Uygulamaları Müdürü” olarak görevine başarılı ile tamamladıktan sonra. 2019 Mayıs ayında IST System bünyesinde İş Uygulamaları ve Yazılım Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak IGA bünyesinde hayata geçirmiş olduğu onlarca başarılı projenin Istanbul Havalimanı İşletmesi operasyon sürecinde işletilmesi, geliştirilmesi ve Operasyon sürecinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni projeleri hayata geçirerek çalışma hayatına devam etmektedir.
Serdar Dinler
British Council Ankara ofisindeki 24 yıllık çalışma serüvenin ardından Serdar Dinler profesyonel hayatının tümünü kar amacı gütmeyen kuruluşlarda geçirerek bugüne kadar 32 derneğin kuruluşunda yer almıştır. Kuruluşunda yer aldığı tüm dernekler hala aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeni temaları Türkiye’ye getiren Serdar Dinler Kurumsal Sosyal Sorumluluk temasını da 1990’lı yıllarda Türkiye’ye getirerek yaygınlaştırılması için çaba sarf etmiştir. Çabasının sonucunda 2005 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneğini kurmuş ve şu an başkanlığını yürütmektedir. Profesyonel hayatında eğitim sektöründe çalışmış olan Dinler, aynı zamanda 5 yıl süresince Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin müdürlüğünü yapmıştır. Türkiye'de son üç yılda yüz binden fazla mülteciye hizmet veren International Medical Corp Operasyon Direktörü olarak çalışmıştır. Dinler, KSS Türkiye’yi Avrupa düzeyinde 6 yıl temsil etmiş ve 3 yıl boyunca CSR Europe’ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası seviyede ilgili kuruluşlara danışmanlık desteği veren Dinler, 2018 ve 2019 yıllarında Assent Compliance tarafından "Dünyada Kurumsal Sosyal Sorumluluğu Etkileyen İlk 100 Lider" arasından seçilmiştir.
Ülkü Özeren
Ülkü Ozeren, Ocak 2014'ten beri İstanbul Havalimanı Projesi için çalışmaktadır. Görevi kapsamında IFC Standartlarında Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme çalışmalarını yürüttü. İGA için Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetimi bağlamında Çevre Yönetimi, Sosyal Yönetim, Sürdürülebilirlik Yönetimi, Uçuş Güvenliği için Yaban Hayatı Yönetimi ve Ekolojik Yönetimi programlarını geliştirdi. Özeren, ağırlıklı uluslararası projelerde çalışarak geçirdiği 23 yıllık meslek hayatı boyunca IFC Performans Standartları, Ekvator Prensipleri, sürdürülebilirlik mekanizmaları, uluslararası ve ulusal çevresel gerekliliklerin yanı sıra çevre yönetim sistemleri konusunda geniş bilgi birikimi edinmiştir. Özeren, ekibi ile birlikte tüm paydaşların faaliyetlerini de içerecek şekilde İstanbul Havalimanı Çevresel ve Sürdürülebilirlik Standartları'nı geliştirmiştir.
COPYRIGHT © 2020 İGA - İstanbul Airport